Kupujmo lokalno

kupujmo lokalno logo

Utjecaj Ultra Sonika na području Zadarske županije vidljiv je i kroz kampanju "Kupujmo lokalno". Sonik otkupljuje voće i povrće od firmi i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz zadarske županije i na taj način svojim kupcima nudi kvalitetne, svježe, domaće proizvode po pristupačnim cijenama, a ujedno i potiče razvoj malih seoskih gospodarstava i županije  općenito.

Voće i povrće čine važan dio uravnotežene prehrane. To su namirnice koje su uravnotežene kalorijama, a izuzetno bogate vitaminima, mineralima i fitokemikalijama. Odabir lokalno uzgojenog voća i povrća, dok je ono u sezoni, osnovno je pravilo kojeg bi se trebali držati prilikom kupnje voća i povrća. Pri odabiru ukusnih plodova s najvećim sadržajem hranjivih tvari treba uključiti svoja osjetila i obratiti pažnju na boju, težinu, čvrstoću i miris voća i povrća.

Jedući sezonsku hranu iskorištavamo sastojke u najboljim mogućim fiziološkim uvjetima. Sezonska hrana je idealno prilagođena ljudskom organizmu. Također, svi vrhunski kuhari preporučuju sezonsko voće i povrće jer ono jednostavno ima najbolji okus. Na kraju, nije loše spomenuti cjenovni aspekt jer, kao što je poznato, određene namirnice su najpovoljnije upravo u doba godina kada rastu.

Sve prednosti lokalnog i sezonskog voća i povrća teško je nabrojati, ali ih je lako osjetiti, pa vas pozivamo da uživate u sezonskom                                                                                    voću i povrću uz Vaš Ultra Sonik!

 

Prodajna mjesta Sonik

 

Prodajna mjesta

mapa

Prati nas

SFbBox by smarthappybirthdaywishes.com

Udica

udica banner 333x237